måndag 20 september 2010

Vad kommer hända nu?

Valet 2010 är historiskt på många sätt, för det första har moderaterna aldrig haft sådant stort stöd. För det andra kom SD in i riksdagen med 20 mandat och alliansen har i majoritet. Vad kommer hända nu?

Kommer miljöpartiet övergå till alliansen? Om inte kommer inte alliansen ha majoritet kommer vi få ha ett nyval eftersom varken de röda blocket eller alliansen vill samarbeta med SD. Det återstår att se, först ska moderaterna komma tillbaka till riksdagen.

När riksdagen öppnar, vilka frågor kommer SD att driva? De har inte blivit granskade på samma sätt som de andra partierna eftersom de bara har sätts som en främlingsfientligt parti, vilket de är. Man blir ändå undrande vad som väntar i höst, hur kommer Sverige att se ut efter detta mandat? Vad kommer hända nu?

Fredrik Reinfeldt sitter kvar ännu en mandatperiod.
Hur kommer alliansen hantera situationen?
Foto: Emilia Öije/Moderaterna

1 kommentar:

  1. Jag hoppas verkligen att dom på något sätt kommer kunna samarbeta med SD, tycker dom skulle behövas :) Tillexempel har ju Moderaterna och SD väldigt lika invandringspolitik så det skulle vara kul att se dom i en sån debatt, isåfall kanske moderaterna skulle inse att dom inte är så olika trots allt :) Men alla tycker vi olika!

    Ha en bra kväll! =)

    SvaraRadera