fredag 17 september 2010

religösa friskolor lösning på mobbing?

Det är så svårt för mig att säga om det är rätt eller inte... Samtidigt som alla borde ha rätt till att gå på en skola med sin religion så är det viktigt med mångfald, olika synvinklar som kommer ifrån alla olika religioner och håll. Då måste man i alla fall börja av rätt skäl. För att man vill.

 Jag stod och talade med en Krisdemokrat eftersom de är ju för det. Enligt honom så skulle de finnas för folk som blev mobbade i skolan på grund utav religion. Nu står nog inte han för hela Krisdemokraterna, men hur tänkte han där. Om ett barn blir mobbad i skolan på grund utav sin religion ska han verkligen inte byta skola på grund av det. Ska vi redan konflikträdda svenskar undvika mer konflikter? Nej, det är ingen lösning och är varken bra för barnet, skolan eller den religiösa friskolan för den delen heller. Här i Sverige ska inte sådant behöva hända och ledningen och skolornas antimobbing team ska aktivt arbeta för att motverka sådant. Sedan skulle problemet ligga i hur barnet ankommer till skolan. Om de ska komma dit är det väl för att de ska vilja själv?

Hur som helst, det finns ingen som kan säga rätt eller fel, men jag tycker att det är fel att ha religiösa skolor i samband med det ändamålet. Istället borde vi införa precis som att alla har rätt till hemspråk, borde i så fall alla som vill ha rätt till bibel-, koran-, etc. studier efter skolan? Det är en mycket enklare lösning och då läser barnen sin religion med andra inom samma för att de vill, inte för att det blir mobbade och ivägjagade från skolan till den religiösa. Då är det ju baserat på helt fel grunder. Skolor ta hand om era antimobbing team och behåll mång falden!
 PS. Annars om det är på rätt grunder så okej, religiösa skolor är som vilken annan skola som helst bara att den lär ut religion istället för extra mycket sport, musik, matte etc. DS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar