lördag 11 september 2010

"Det räcker inte att tala om fred. Man måste tro på den. Och det räcker inte att tro på den. Man måste verka för den." Eleanor Roosevelt

Enligt SvD är pastor Jones, känd för sin negativa tankar kring bygget av en islamiskt kulturcenter inte alls långt ifrån Ground Zero tidigare hotat med att bränna koranen i strejk mot detta. Detta fundamentalistiska påfund är nu avblåst som tur är, men fortfarande kommer mer protester både för och mot detta bygge.

Det som för mig är så svårt att första är hur de 19 terrorister har fått ett sådant stor land att se ner på en religion där säkert mer än 99% varken visste eller ville att något sådant som 9/11 skulle inträffa. Religion borde vara något fredligt där människor med samma tankar kan välja sin egen väg. Vad Pastor Jones vill göra är att på ett orespektfullt sätt säga att han tycker islam är fel väg, men vad har han för rätt att bränna en helig skrift för det? Nej, låt folk uttöva vilken tro dem vill, bara de respekterar andras. Nu menar jag såklart inte att hela USA ser ner på de som tror på islam, men speciellt sådana här händelser som propagerar mot någon religion överhuvudtaget är stötande.

Varför har folk så svårt att respektera varandra? Varför ska en religion stå för så mycket fördomar? Det räcker med att någon här i Sverige säger att "- Ja, jag är djupt kristen och missar aldrig en söndag.." för att andra ska se dem på ett helt annat sätt. Behöver det betyda att de har helt andra tankar om hur allt går runt i universum? Inte alls, vi lär oss samma saker och värderingar, klart folk tro olika till en viss del, men det gör också varje land. Det är inget fel med det. Även fast jag som är agnostiker är osäker hur jag står betyder inte det att jag inte respekterar troende. Alla människor hyser olika värderingar och det kommer alltid vara så. Som person kan man bara göra det bästa av en diskussion på ett diplomatiskt sätt, eller föraktfullt som Pastor Jones.
 
Låt det muslimska kulturcentret byggas av respekt för medmänniskor, landsmänn etc. och bidra till ett mer jämställt samhälle där varken religion, kön eller ursprung borde spela roll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar